Ki vagyok én?

Sebastian Vettel az idény végén visszavonul a Forma-1 versenyzéstől. “Óriási” hír. Meggyőződésem, hogy a Forma-1 sikerét az alapozta meg, hogy generációk használták alibinek egy vasárnap délutáni szunyókáláshoz a TV előtt. Kettőkor rajt, azt még pont megnézed a kiadós vasárnapi ebéd után, aztán szűk két óra körözés, monoton zümmögés, remek alvási lehetőség a kanapén. Engem sosem hozott lázba, de tudom, hogy rengeteg nagy rajongója van a Forma-1-nek. Annyira azért követem, hogy Vettel eredményeivel is tisztában vagyok. De azért nem különösebben érintett meg a visszavonulásáról szóló hír.

Amíg nem láttam a bejelentéséről készített videót.

https://www.youtube.com/watch?v=r3BgDLfRTjk&t=13s

Szerintem nagyon inspiráló az egész. Őszintének tűnik és engem megfogott, amit például a visszavonulás okáról mondott.

“A céljaim eltolódtak a versenyek megnyerésétől, a bajnokságokért való küzdelemtől afelé, hogy lássam a gyermekeimet felnőni, átadhassam nekik az értékeimet, felsegíthessem őket, amikor elbuknak, meghallgassam őket, amikor szükségük van rám. Hogy ne kelljen állandóan búcsúznom tőlük, és leginkább, hogy képes legyek tanulni tőlük és inspirálhassanak engem”

Szép, nem? De elég sablonos. Talán az értékek átadása, meg az inspirálódás olyan, amit nem olvashatnánk tizenöt másik, visszavonulásról szóló interjúban.

Nagyon tetszik még, amiket a jövőnkkel, illetve az aziránt érzett felelősségével kapcsolatban mond. Úgy fogalmaz, hogy a legjobb versenye még hátra van. Bízom benne, hogy ez a versenye a mi közös jövőnkért folytatott verseny lesz, és abban is bajnok tud majd lenni. Miért szurkolok neki? Azért amit és ahogy magáról mondott:

Nagyon hiszek abban, hogy az identitásunkat inkább az adja meg, hogy kik vagyunk, és hogyan bánunk másokkal, mintsem hogy mivel foglalkozunk.
Ki vagyok én?
Sebastian vagyok. Három gyermek édesapja és egy csodálatos nő férje. Kiváncsi vagyok. Könnyen lenyűgöznek a szenvedélyes és képzett emberek. A tökéletesség megszállottja vagyok. Toleráns vagyok és azt érzem, hogy mindannyiunknak ugyanolyan jogaink vannak az életben, függetlenül attól, hogy hogyan nézünk ki, honnan jövünk és kit szeretünk. Szeretek a szabadban lenni, szeretem a természetet és annak csodáit. Makacs vagyok és türelmetlen. Nagyon idegesítő tudok lenni. Szeretem megnevettetni az embereket. Szeretem a csokoládét és a friss kenyér illatát. Kedvenc színem a kék. Hiszek a változásban és a fejlődésben, és hogy minden kis apróság számít. Optimista vagyok és hiszek abban, hogy az emberek jók.

Na. Az egy dolog, hogy kb. 99%-ban tudok vele azonosulni. Azért csak kilencvenkilenc, mert nekem csak egy gyermekem van.

De a lényeg nem is a tartalma. Hanem az a nyitottság, ahogy a kamerába nézve ötven másodpercben képletesen meztelenre vetkőzik és megmutatja magát. Nem egy állásinterjúra készülve szedi össze a munkáltató számára legfontosabbnak gondolt dolgokat. Nem egy vezetői prezentációhoz gyűjti össze azt, amit a hallgatóságnak üzenni akar. Hanem őszintén megválaszolja magának és nekünk a kérdést: Ki vagyok én? Meggyőződésem, hogy ha ura akarsz lenni a saját életednek, ha tartalmas életet akarsz élni, érdemes feltenni és megválaszolni magadnak ezt az egyszerű kérdést.

Szóval, Te ki vagy?

Nem az a kérdés, hogy mi a kedvenc színed, vagy szeretsz-e a természetben lenni. Hanem, hogy van-e ilyen határozott képed saját magadról, a tükörbe (nem kell kamerába) nézve el tudnád-e így mondani és meg mernéd-e osztani néhány emberrel? Nem kell youtube videó, “csak” egy őszinte kitárulkozás a Hozzád közel álló emberek felé.

Én összeszedtem. Ahogy én látom. A tükör előtt. Ötven másodpercben.

Balázs vagyok. Szerető, gondoskodó, büszke férj és apa. Abban hiszek, hogy az életben 90% vagy talán még több a hozzáálláson és a gondolkodásmódon múlik. Imádom a napfényt és őszintén bízom az emberekben. Különösen lenyűgöznek a szenvedélyes emberek, akik tenni és hatni akarnak. Szeretek én is tenni és szeretnék én is hatni. Erős az ego-m, makacs vagyok, (túl) nagy ambíciókkal és (túl) nagy elvárásokkal. Értékvezéreltnek tartom magam, nyitottnak és elfogadónak. Mindenem az alázat. Folyton keresem az egyensúlyt. Mosolygok, mert az élet szép. Ha baj van, akkor sincsen baj. Néha szőnyeg alá söpröm, többször megoldom/juk/ódik. Magyar borok, főleg Sauvignon Blanc és Pinot Noir. Hiszek magamban. Hiszek Istenben.

És Te ki vagy?

Mi lenne, ha megválaszolnád? Mókára fel!

Ki vagyok én?” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Leltár – milenneha

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s