Ott

Annyi helyen “ott” a helyem, hogy mindenütt nem lehetek. Én itt vagyok mindenütt ott!

Ezt olvastam egy ismerősöm Facebookon oldalán pár napja. Van hozzá csatolva egy kép balatoni naplementével. Tényleg gyönyörű!
Annyi helyen ott a helyem…
Hallgatom a barátaim élménybeszámolóját jól sikerült a nyaralás, milyen szép helyet találtak, maga a Paradicsom… Nézem a közösségi médiában, hogy ki épp melyik városban tölti a hétvégét, csak pár óra repülés, és mennyi csodálatos helyszín… A NatGeo-n valami egzotikus tájat mutatnak, mesebeli képek, ide muszáj elmenni… Szembejönnek az interneten a híres természetfotós képei – csodálatos környezet, lélegzetállító élmények… Feldobja a Facebook, hogy hol jártam három évvel ezelőtt – de jó lenne újra odamenni… A Bortársaság hírleveleben stílusos fotók egy magyar borászatról – el kellene menni kóstolni egyet hozzájuk… Ismerős érzések?

Mindenütt nem lehetek ott…
Tényleg ott akarok lenni ezeken a helyeken? Tényleg mindent látni kell? Nem túl nyomasztó, ha folyton ezt hajszolom? Vagy épp ellenkezőleg – milyen jó, ha az hajt a mindennapjaimban, hogy eljussak mindenhova? Régebben azt mondták: annyi ember vagy, ahány nyelvet beszélsz. Ma már annyi ember vagy, ahány helyen jártál. Vagy ahogy  mondják, régen tárgyakat , ma inkább élményeket gyűjtenek az emberek. Nemrég mondta egy barátom, hogy ő amint egy-egy útról hazatér, már a reptéren azon gondolkodik, hogy mi lesz a következő úticél. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy ennyi és ilyen gazdag élményeket gyűjthetünk.  De persze bármilyen anyagi lehetőséged és utazásra szánt időd van, illúzió hogy mindenhova eljuthatsz.

Én itt vagyok mindenütt ott…
Függetlenül attól hogy extra módon hajszol, éppen csak kíváncsivá, vagy lelkessé tesz ez a sok lehetséges úticél, felteszem magamnak a kérdést: Van olyan hely, ahol én mindenütt „ott” vagyok? Egy hely, ami megadja nekem azt, amit fenti helyek külön-külön, vagy még inkább együtt adnának? Egy hely, ahonnan nem vágyom tovább sehova máshova?  Egy hely, ahol megállapodok. Meg tudok állapodni? Milyen az érzés, amikor mindenütt ott vagyok? Az az igazi relax talán. Ha az idézett posztot megosztó ismerősömnek meg van ez a helye, van okunk azt gondolni, hogy mindenkinek van ilyen. Az más kérdés, hogy jártál-e már ott, vagy még meg kell keresned. Sőt ha jártál is már ott, kérdés, hogy felismerted-e, hogy “Te itt vagy mindenütt ott”. Neked meg van?

 

Mi lenne, ha megkeresnénk a saját OTT-unkat? Mókára fel!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s