Márk levelek – 1.0

2013.10.16.

“Sziasztok,

képzeljétek, ma van az ELSŐ születésnapom!

Ilyen még sosem volt, szuper izgalmas. Holnap jön az egész család, együtt fogunk ünnepelni. Mondjuk, nem nagy különbség, egész évben ez volt, velem törődtek, engem nézegettek, rám mosolyogtak, hoztak ajándékokat, satöbbi. De azért ez mégiscsak más!

Megkaptam az első év végi bizonyítványomat. Szerintem egész jó lett. Nem buktam meg semmiből.

Magatartás – 4

Szerintem azért mert egész jól tartom magam. Már fel tudok állni, de még kapaszkodnom kell. Sokat gyakorlom, mindenbe belekapaszkodom, és felállok. Ha már nem kell kapaszkodni, biztos 5-ös leszek.

Szorgalom – 5

Ezzel aztán nincs gond. Én szorgalmasan csinálok egész nap valamit. Mindegy, csak ne kelljen egy helyben lenni csendben. Körbe kúszok-mászok a lakásban, fel-le mászok a kanapén, kipakolom a konyhaszekrényt, még a mosogatásban, vagy mosásban is segítek Anyucinak. Segítenék, ha engedné. Állandóan azzal próbálkozom, hogy bemászom a mosogató- vagy a mosógépbe, de nem engedi. Pedig tuti, hogy minden szépen kimosnék.

Írás – 3

Nem valami szép a kézírásom. Sőt, nincs is. Ezért majdnem megbuktam. Szerencsére egész jól megy viszont a gépírás, így lettem hármas. Nincs könnyű dolgom, már rögtön az első évben meg kell tanulni számítógépen írni, telefonon sms-ezni és Ájpeden pötyögni. Volna érzékem hozzá, de nem nagyon engedik, hogy hozzáférjek a gépekhez. Irigyek. Ők bezzeg állandóan nyomogatják a gépeket. Hol itt az igazság?

Olvasás – 5

Nagyon ügyesen megy az olvasás. Van egy pár könyvem, azokat rendszeresen olvasom. Kedvencem a Maszat a vonaton. Bestseller, ajánlom. De újságolvasásban is jó vagyok. Olyan erősen olvasok, hogy az újság általában szanaszét szakad. Na jó, néha csalok és ha nem megy szemmel, akkor kézzel tépem szét. Csak hogy tudjam, melyiket olvastam már ki…

Környezetismeret – 4

Kezdem megismerni a környezetet. A teraszra járok továbbra is sokat, napközben ott alszom, amikor csak lehet, de sokat megyünk a környékre is. Már játszótéren is voltam egy párszor, az is tetszett. Van egy csomó játék (kitaláltam éles eszemmel, hogy a neve is innen jöhet), de egy csomó gyerek is, akikkel meg kell küzdeni a játékért. Ááááááááá, otthon sokkal jobb, ott az enyém az összes játék.

Technika – 5

Műszaki vonalban gondolkodom egyelőre. Értek mindenhez, ami gép. Legyen telefon, fényképezőgép, számítógép vagy távirányító, simán tudom kezelni. Sőt, már a továbbfejlesztésen gondolkodom, olyan billentyűkombinációkat fejlesztek, amivel új funkciókat lehet elindítani. Ez legjobban a TV-nél megy. Ha kapok egy percet, tuti, hogy olyan menübe jutok el a távirányítóval, ahonnan bárkinek 10 perc legalább visszatalálni a Tv műsorhoz. Na, ezt csináljátok utánam!

Ének-zene – 5*

Zeneügyileg nagyon sokat fejlődtem. Van egy kis játékpultom, amin van zongora meg egy csomó minden, ami zenél. Én diszkópultnak használom. Nyomkodom a gombokat és táncolok a zenére. Nagy sikerem van vele. Pedig csak a fenekemet rázom. Az énekhangomat sokat próbálgatom, hangosnak hangos, élesnek éles, de a Megasztárhoz azért még kevés. De hát azért nem lehetek mindenben tehetséges, nem?

Testnevelés – 5*

Nagyon szépen nevelem a testemet. Megadok neki mindent, amit akar. A kedvencem a paradicsomos kenyér még mindig. Reggelire már mást nem is igen akarok enni. Esetleg kis Túró Rudit. Anyuci nagy frász, mert a csoki részt leveszi róla, biztos irigyli tőlem. De velem nem szúr ki, én már így is közeledek a 11 kilóhoz (10,7), és már 80 centi is vagyok. Kint van már nyolc fogam. Furán fogok kinézni 6 évesen 48 foggal.

Hát, szóval, nem vagyok kitűnő, de azért nem rossz, nem?

 

Puszillak Benneteket!

m”

Mókára fel!

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s