Utazás a Balu-szigetekre

Köszöntjük kedves utasainkat a Balu-szigetek önismereti utazásán! Az idegenvezető a sziget polgármestereként én leszek.

A szigetcsoport öt szigetből áll, egyetlen reptere a Belső-szigeten helyezkedik el. Túránkat itt kezdjük, utunk az Életöröm-kútjától indul, javaslom kedves utasainknak, hogy bátran töltsék fel kulacsaikat. A szigeten található a Tükör-kilátó, ahonnan nem csak a külső világ felé, de befelé is kitűnő kilátás mutatkozik. Alkalomadtán megmártózhatnak a békés Magány-tóban, és további elmélyülésre van lehetőség a Csend-templomban. A szigeten található a Milenneha-sétány, itt készülnek a polgármester blog bejegyzései.

Első kirándulásunk az Otthon-szigetre vezet. A sziget kikötője a kevésbé szép, sűrűn lakott Feladat-városban található, a sziget csak innen közelíthető meg. Nagy a forgatag, sokszor sok időbe telik átjutni a városon. Nagy pörgés, sok teendő. A sziget északi részén magasodik a Felelősség-hegy, ez néha az egész szigetre árnyékot vet. Utunk a szigetcsoport fővárosába, Szívvárosba vezet, itt lakik a sziget három lakója. Részletes útikalauz egy korábbi blog bejegyzésben: Szívváros. A sziget legszebb partszakasza a Béke-öböl, itt órákon át napfürdőzhetnek és töltődhetnek energiával. Mindneki megtalálhatja saját kikapcsolódását, de közös szórakozásra is kiváló lehetőségeket kínál a part. Igazi feltöltődést ígér a Jókedv-erdő is a látogatók részére, remek túraútvonalakkal és sok nevetéssel. Érdemes továbbá meglátogatni a tengerre kiváló kilátást nyújtó Büszkeség-fennsíkot.

Utunk a Munka-szigetre vezet tovább. Rögtön szembetűnnek a Siker-hegység magas csúcsai, amely egy továbbra is mozgásban lévő hegység, új és új csúcsok emelkednek. A sziget távolabbi része az Ismeretlen-part. Várhatóan erre terjeszkedik tovább a hegység, de egy magas fennsík vagy egy – akár meredek – lejtő, vagy szakadék kialakulása sem zárható ki. A sziget nagy részét a Kihívás-mező teszi ki, néhol könnyebben, néhol nehezebben járható utakkal. Itt kanyarog a Hatás-folyó, ez biztosít munkát a szigeten élő munkatársaknak, és ennek vizét kínáljuk a szigetre látogató ügyfél-utazóknak is. Kiváló programnak ígérkezik a kalandpark meglátogatása az Inspiráció-parton. A park egész évben nyitva, érdemes időről időre újra ellátogatni, még ha kicsit távolabb is esik a leggyakrabban látogatott részektől.

A tektonikus mozgások következtében sajnos egyre kisebb, de mégis fontos jelentőségű a Sport-sziget. Korábban a Teljesítmény-szikla volt a sziget leglátogatottabb része, az idő előrehaladtával a szikla egyre alacsonyabban található. A polgármester ma már gyakrabban a időzik az Egészség-folyónál, a folyó vize nagyrészt tiszta, egy-egy helyen azonban tisztításra szorul. Tisztításhoz érdemes rendszeresen végighajózni rajta. Egyre népszerűbb rész a Kikapcsolódás-strand, jó távol a Teljesítmény-sziklától. Érdekes módon itt is ugyanazok a sportpályák találhatóak meg, csak egész más a játék célja. A szigeten található három jelentősebb emlékmű is annak tiszteletére, hogy miket lehetett a szigeten megtanulni, amikor még ez volt a szigetcsoport legjelentősebb része. A Csapatjáték-múzeum, a Kitartás-szobor és az Alázat-emléktábla fontos nevezetességei a szigetnek.

Végül, és néha sajnos utolsósorban a Közösség-sziget. Ez a szülők, testvérek, rokonok, közeli és távolabbi barátok szigete. A sziget sosem eléggé látogatott. A Kapcsolódás-kikötőn keresztül közelíthető meg. A szigetnek sok öble és lakója van, ezek között néhány jelentősebb. Ezen jelentősebb öblök érdekessége, hogy a kikötőből pillanatok alatt elérhető akkor is, ha régen látogattuk meg az adott öblöt. A szigeten található a Közös Emlékek Mozi is. Fantasztikus filmeket játszanak, amelyeket lehet ugyan a Belső-szigeten is streamelni de az igazi élményt, itt ezen a szigeten nyújtja egy-egy közös filmnézés.

Köszönjük látogatásukat! Reméljük máskor is meglátogatják a szigeteimet!

Hogy tetszett az út? Én magam is csak a múlt hétvégén fedeztem fel a szigetet. Gyülekezetünk két lelkésze (Siba-Rohn Hilda és Siba Balázs, nagyon-nagyon köszönjük!) szervezésében egy élettörténeti hétvégén vettünk részt.

Sok érdekes gyakorlat és beszélgetés közt volt egy feladat, rajzold le életed szigetét, majd kalauzold el benne a résztvevőket! Fantasztikus gyakorlat, megdöbbentő felismerések saját magammal kapcsolatban és elképesztő mély érzések, gondolatok egy-egy rajzban másoktól. Járhattunk a Hála-pataknál, a Bölcsesség és Tisztánlátás Folyója mentén, a Tehetetlenség sivatagában, különböző veszélyes barlangokban és örvények közelében és még számtalan nagyon érdekes helyen. Ami a Balu-szigeteket illeti, most hogy írni kezdtem róla, még mindig jutottak eszembe új és új nevezetességek, ami akkor ott, a gyakorlat közben nem került rá a rajzra. Az első utazás után érdemes kicsit továbbkutakodni a szigetek természetrajzában. Szerintem időről időre még visszamegyek egy-egy felfedező útra.

És a Te szigeteden milyen nevezetességek vannak? Elkalauzolnál rajta másokat?

Mi lenne, ha gondolatban odautaznál? Mókára fel!

Utazás a Balu-szigetekre” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Leltár – milenneha

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s