Vendégposzt №1 – Napló

Arra buzdítalak, hogy Te is írj! Gondolj át egy Téged mostanában foglalkoztató témát, vesd “papírra”! Ha csak Magadnak teszed is, élvezni fogod, garantálom. De ha van kedved inspirálni másokat, vagy a “nyílvánosság” erejével még jobban kitárni a lelked/elméd, és élni az “öt perc hírnév” lehetőségével, gyere és legyél vendégszerző a milleneha-n! (Írni kell ha meghalunk is, írjunk hát az angyalát!)

Anonim Milenneha olvasó vendégposztja:

Nyolcéves korom óta naplót vezettem és ezen szokásom a huszas éveim közepe óta szünetel. Kitettem a Rögtön jövök! táblát. Nem az árukészlettel van a gond, mert szerencsére lenne miből feltölteni a polcokat, hanem inkább a nyitási idővel – sosem érek vissza zárás előtt.

A portékáim a gondolataim, érzéseim, külső és belső történéseim. Amint leíródnak, valós emlékké válnak. Évtizedekkel később is képesek visszarepíteni az időben, hangok, fények, illatok kíséretében, olyan történések tárházát megelevenítve bennem, amiket réges-régen elfelejtettem volna, ha nem vésem papírra őket. A bejegyzéseimnek mindig volt valami célja, frusztráció, keserűség, öröm, eufória, unalom és még számtalan érzés váltogatta egymást, miközben észrevétlenül gyurmálódott bennem a gondolat, a vita önmagammal, a felismerés vagy épp egy jó sírás.

Ahogy az ember idősebb lesz, megtanul mindig valamilyennek látszani, mert nyomasztják az elvárások, mások vagy épp a saját véleménye. Ebben a folyamatban szépen eltávolodunk önmagunktól, cserébe profin tudjuk cserélgetni a maszkjainkat az adott alkalomhoz illően. A naplómban büntetlenül lehettem önazonos és féltve őriztem, bárhová is rejtettem, mert mindig úgy éreztem, folyamatos veszélyforrás a lelepleződésre, megszégyenülésre. Leírtam benne mindent, amit kimondani nem lehet, átadtam magam a lökésnek, csapódtam és …enyhültem. Nemcsak kiadtam, hanem sokszor leadtam magamból. Elengedtem. Felszívódott, mint papírlapon a tinta.

Lehet, hogy nekilátok a naplóírásnak megint. Elvégre nagyon kevés helyen lehet az ember igazán önmaga.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s